O NOBELU

O Nobel-u

Utemeljena 1964.god, firma Nobel Ilaç je najstarija i ujedno vodeća firma Ulkar Holding grupacije. Pored Nobel Ilaç firme, grupaciju Ulkar Holdinga čine i sljedeće firme:

  • Ulkar Kimya (proizvodi aktivne farmaceutske sastojke i mikropelete sa kontroliranim otpuštanjem);
  • FarGem (zadužen za istraživanje i razvoj farmaceutskih proizvoda visoke kvalitete, te pronalaženje kost-efektivnih rješenja za probleme u proizvodnji);
  • Nobel Farma (proizvođač gotovih proizvoda, kako za Nobel Ilaç, tako i za ugledne turske i multinacionalne kompanije).
  • GeneriNobel (vodi i koordinira kompletan proces  internacionalnog generičkog razvoja lijekova kroz sporazume o suradnji sa globalnom mrežom međunarodnih organizacija, kao što su klinički istraživački instituti).

U okviru širenja i pozicioniranja Ulkar Holdinga kao internacionalne farmaceutske kompanije, otvorena su mnogobrojna predstavništva diljem Evrope i Azije, među njima i predstavništvo Nobel Ilaç u BiH koja aktivno djeluju na svim poljima farmaceutskog vrijednosnog lanca u našoj zemlji.

Predstavništvo Nobel Ilaç BiH uspješno posluje već  godinama, zahvaljujući organizacijskoj strukturi i strategijama koje su prilagođene i usklađene sa zahtjevima i potrebama lokalnog tržišta.

Bogatstvo različitosti, briga za zaposlenike i odgovoran odnos prema zajednici sastavni su dio poslovne politike i kulture kompanije.

Više o farmaceutskoj kući Nobel Ilac možete pogledati ovdje